Ultrazvok in ginekološki pregledi in neplodnost

V današnjem članku bomo govorili o ginekologiji in ginekoloških pregledih ter drugih vejah te medicine. Ginekološki pregledi so stvar, s katero ima opravka prav vsaka ženska, zato je pomembno, da si izberete kvalitetno ginekološko kliniko, v kateri se boste počutili sproščeno. Če bo to vaš prvi ginekološki pregled, o različnih ginekoloških klinikah povprašajte svoje prijateljice, ki so na pregledu že bile. Razlogi za strah pred prvim ginekološkim pregledom so popolnoma odveč, saj so ginekologi profesionalci, svoje delo pa opravljajo vestno in korektno. Kdor se odloči za poklic ginekologa mora imeti zelo velik čut za sočloveka, da ta poklic sploh lahko opravlja.

Svetujem vam, da prvi ginekološki pregled opravite tam nekje do 20. leta, če pa imate kakšne težave pa ga opravite že prej. Če želite kontracepcijo, bo vaša ginekologinja ali pa ginekolog definitivno pravi naslov, saj vam bo predpisal kontracepcijo, ki bo najbolj ustrezala vašemu telesu. Obisk ginekologa je priporočljiv tudi pred prvim spolnim odnosom, saj se z njim lahko pogovorite o varni spolnosti, ki pa je ključnega pomena za človekovo zdravje, ginekolog vas bo seznanil s spolno prenosljivimi boleznimi ter učinkovito zaščito pred temi boleznimi in drugimi nevšečnostmi.

Pa povejmo še nekaj o ultrazvoku, ta tip pregleda omogoča zelo točne preiskave v nosečnosti in drugih primerih, ko so potrebni pregledi. Seveda obstaja več tipov ultrazvokov, a v tem članku se bomo osredotočili predvsem na ultrazvok trebuha. Ultrazvočni valovi so za človeka in zarodek v trebuhu popolnoma neškodljivi, omogočajo pa popoln pogled v človeško telo. Ti pregledi so ključnega pomena, saj zagotovijo, da je z zarodkom vse vredu, če pa je kaj narobe, pa lahko zdravnik pravočasno ukrepa. Obstaja tudi več vrst ultrazvokov in sicer običajni ultrazvok, 3d ultrazvok in pa tudi 4d ultrazvok.

Neplodnost pa je ena izmed tistih stvari, o kateri ne govorimo prav radi, a dejstvo je, da se zgodi kar veliko parom. O neplodnosti lahko govorimo takrat, ko v obdobju enega leta pri paru, ki ima redne spolne odnose ne pride do zanositve. Kar nekaj ginekoloških ambulant po Sloveniji pa se zelo učinkovito spopada s to težavo, zato ne izgubite upanja, saj so pri svojem delu precej uspešni, če je težavo le mogoče odpraviti, pa jo odpravijo. Vsekakor pa si pri iskanju ginekološke ambulante poiščite tako, ki bo zares kvalitetna, saj to lahko pomeni vso razliko.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *