Sveče, ki vas z vonji popeljejo v povsem drug svet

Ogenj je bil za človeka od nekdaj magičen, in danes ni prav nič drugače. Tudi danes smo očarani nad kresovi, ognjemeti, se počutimo sproščeno ob prasketanju ognja v kaminu, ali pa romantično ob soju sveč. Sveče nam pomagajo v našem domu ustvariti posebno atmosfero, imajo pa še eno čudovito lastnost – izbran vonj, s katerim lahko poskrbimo tudi za aromaterapijo in tako še bolj poskrbimo za dobro počutje, prijetna razpoloženja ter vzbujanje prijetnih čustev.

Kakšne sveče izbrati za svoj dom?

Sveče izberite glede na to, kakšno razpoloženje vam ustreza. Si želite sladkobnih, ali nekoliko bolj poživljajočih in svežih vonjev? Najbolj pogosti so vonji sadja in dreves, vendar boste našli tudi mnoge cvetlične. Vsekakor pa je najbolj pomembno, da izberete sveče, ki so naravne. Dišeče sveče velikih proizvajalcev, ki jih običajno najdete v vsakem supermarketu, so popolnoma kemičen proizvod – uporabljajo se kemikalije, ki niso najbolj prijazne ne okolju, ne našemu zdravju. Če boste pripravljeni pobrskati tudi po naravnih ali specializiranih prodajalnah, pa boste našli tudi sveče proizvajalcev, ki uporabljajo zgolj naravne sestavine – tudi slovenskih.
V čem je prednost sveč, ki so popolnoma naravne? V tem, da je vosek tako neškodljiv, da si lahko svečko prižgete tudi v romantičnih trenutkih v dvoje, ko si ne zaželite zgolj prijetnega vonja, temveč tudi masažo. Res je – nekatere sveče so primerne tudi za to, da »vosek« stopite, in že imate naravno sredstvo za prijetno masažo.

Izdelava sveč doma

kaj pa, če bi si naravne sveče izdelali tudi sami? Tudi s tem ni težav, saj je na spletu veliko navodil za njihovo izdelavo. Ponovno velja, da se je najbolje odločiti za tiste, ki so povsem naravne. Vse bistvene sestavine lahko dobite v prodajalnah sestavin za kozmetiko.

Velike ali majhne?

Za hitro odišavljenje doma so primerne majhne čajne svečke, prav tako pa lahko kupite tudi večje sveče v kozarcih. Pri teh je dobro, da lahko po tem, ko sveča dogori, že obstoječi kozarec za svečo ponovno uporabite – zamenjate zgolj vložek. Glede nato, da tudi pri svečah največji del stroška za nakup običajno predstavlja embalaža, lahko na ta način tudi prihranite, sicer pa z varčevanjem pri embalaži predvsem skrbite za ohranjanje okolja.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *