Ste že slišali za brezkontaktni termometer?

Merjenje telesne temperature je zelo pomembno, saj tako ugotovimo, ali je vzrok za naše slabo telesno počutje morda kakšna bolezen. V primeru, da povišana temperatura kljub počitku ne izgine, se moramo čim prej odpraviti k zdravniku, da ugotovi, kaj nam je. Telesno temperaturo lahko merimo na različne načine, običajne, klasične toplomere danes večinoma zamenjujejo elektronski, ki so bolj natančni, predvsem pa hitrejši. Najnovejša inovacija na tem področju pa je brezkontaktni ir termometer, ki vam vašo telesno temperaturo izmeri brez dotika.

Takšen termometer je še posebej uporaben za merjenje vročine pri otrocih, saj jo lahko preverimo tudi med njihovim spanjem, ne da bi jih budili, enako pa velja tudi za druge bolnike, ki se zaradi bolezni težko umirijo, zato je zanje počitek zelo dragocen, kljub temu pa je treba pri njih stalno nadzorovati tudi telesno temperaturo. Kljub temu da brezkontaktni termometer deluje na daljavo in brez dotika, pa je zelo natančen in izmeri temperaturo v eni sami sekundi na oddaljenosti 3 do 5 centimetrov.

Za svoje delovanje brezkontaktni termometer uporablja infrardečo tehnologijo, ki je popolnoma neškodljiva za zdravje in počutje, dokaz tega pa je tudi to, da je takšna vrsta termometra po mnenju zdravnikov primerna tudi za uporabo v zdravstvo oziroma v bolnišnicah. Termometer sicer deluje s pomočjo navadne baterije, ki pa ima zaradi njegove varčnosti pri porabi energije, zelo dolgo življenjsko dobo. Je zelo enostaven za uporabo, zato se ga bodo brez težav naučili uporabljati tudi otroci ali starejši, če bo treba.

Narejen je iz kakovostnega materiala ter tehnično dovršeno, zato ga boste brez težav lahko uporabljali zelo dolgo, pri čemer vam ne bo treba menjavati nobenih delov razen baterij, kot to velja za elektronske toplomere, ki merijo temperaturo v ušesih, kaj šele, da bi morali skrbeti zaradi živega srebra, ki je škodljiv in ki so ga vsebovali klasični toplomeri, saj ga brezkontaktni termometer seveda ne vsebuje, zato je varen za uporabo in še posebej priporočljiv za merjenje temperature pri dojenčkih.

 

 

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *