Priprava kože na poletje

Pomlad je že tu in poletje se približuje, kaj kmalu bo potrebno pokazati malo kože, saj bo prevroče, da bi se skrivali pod debelimi plastmi oblačil. Če ste že kaj pomerjali poletna oblačila, ste verjetno ugotovili, da vaša koža izgleda suha, pusta in siva in najrajše bi se kar zavili nazaj, toda nikar se ne skrivajte, s pravilno nego in z nekaj preprostimi triki bo vaša koža, navlažena, napeta in sijoča in komaj boste čakali, da jo pokažete. Kako se bomo zadeve lotili? Depilacija, naravni piling in vlažilna samoporjavitvena krema.

Začnimo z najpomembnejšim korakom in to je depilacija. Če ste lahko med zimo pozabili nanjo, zdaj to ne bo več opcija. Hitro v boj z nezaželenimi dlačicami, na voljo je toliko različnih vrst depilacije, da ni vrag, da boste našle primerno zase. Pena za britje in britvica sta najbolj preprosta pripomočka za ta namen, v kolikor ju nimate, si ju lahko sposodite od očeta, fanta, brata ali moža. V kolikor vam ta način depilacije ni pri srcu in se želite dlačic znebiti za daljši čas, vam priporočamo epilacijo z epilatorjem ali voskanje. Oboje je strašansko boleče, ampak učinki trajajo vsaj 14 dni, pa tudi do enega meseca. V celem poletju, bi torej morali potrpeti točno 4x. Če želite še trajnejšo depilacijo svetujemo lasersko odstranjevanje dlačic, toda opozarjamo, da je tudi to zelo boleče, predvsem pa drago, toda do konca življenja se znebite skrbi in dela okrog dlačic.

Ko ste se znebile dlačic, se je potrebno znebiti še odmrle kože, ki povzročajo, da je vaša koža videti siva in utrujena. Ponovno obstaja več opcij, mi vam predlagamo naravni piling, ki ga lahko izvedete s pilingom ali s krtačo za suho ščetkanje telesa. Krtačo za suho ščetkanje uporabljajte vsak dan pred prhanjem in kmalu boste opazile, da bo vaša koža postala prekrvavljena, žareča in gladka, odlično pripomore tudi za cirkulacijo in proti celulitu. Če vam to suho ščetkanje ne diši preveč, si lahko naredite naravni piling iz soli, sladkorja, kave in žličke olivnega olja. Sol in sladkor bosta poskrbela za odstranitev poroženelih celic, kava za prekrvavitev, olivno olje pa za mehkobo kože. Piling se priporoča po depilaciji, saj preprečuje vraščene dlake.

Po depilaciji in pilingu pa še pika na, na telo nanesite kanček nežne samoporjavitvene kreme, katere osnovni namen je vlaženje. Tako boste ubili dve muhi na en mah. Vaša koža bo navlažena in mehka, rahel učinek samoporjavitve, pa jo bo naredil še bolj žarečo in privlačno. Ker bo učinek čisto nežen, se vam ni potrebno bati, da boste popolnoma oranžne.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *