Prejšnja življenja

Idejo, da se vsaka duša rodi večkrat, smo pri nas prevzeli od religij, ki verujejo v reinkarnacijo, torej od budizma in podobnih ver, filozofij ter prepričanj. Prepričanje, da ima lahko vsakdo prejšnja življenja je vsekakor ravno prav skrivnostno in zavito v misticizem, da je za povprečnega človeka izjemno privlačno. Vsakdo bi namreč rad vedel, kaj oziroma kdo je bil, preden je zasedel trenutno telo – tudi tisti, ki jim mistika ni sicer niti malo blizu in ne verjamejo v karmo, darmo, reinkarnacijo ter vse ostalo, kar spada zraven.

Zakaj so prejšnja življenja tako zanimiva? Predvsem zato, ker smo ljudje sposobni neverjetne domišljije in radi sanjarimo o tem, da smo nekdo drug. In verjeti, da smo nekdo drug tudi bili, je precej zanimivo. Še zlasti, če imamo mnenje, da so naša prejšnja življenja odlikovali posebni dogodki. Saj veste – ni kar tako, če si bil pomorščak, ki je bil na Kolumbovi ladji ob odkritju Amerike …
Pravzaprav pa takšna »nepomembna« prejšnja življenja v resnici niso tako priljubljena. Večina ljudi namreč meni, da so bili pomembna osebnost: generali, plemiči, raziskovalci in podobno.

Kdaj pa je treba dejansko razmisliti o prejšnjih življenjih in se s tem, kdo, kaj, kje in kdaj smo bili, nekoliko bolje seznaniti? Predvsem takrat, kadar se nam v sedanjem življenju dogajajo stvari, ki jih ne znamo pojasniti ali jih rešiti. Marsikatera težava, ki nam jo življenje postavi na pot kot oviro, nam je dejansko namenjena zgolj zato, ker je nismo bili sposobni razrešiti v prejšnjem življenju – in zato imamo sedaj priložnost, da jo v tem.
Iz prejšnjega življenja pa seveda prinesemo tudi mnogo izkušenj, ki se jih običajno ne zavedamo. To so izkušnje, ki so del nas, pa četudi se v tem življenju še nismo srečali z dogodki, iz katerih bi jih lahko pridobili. Te so nas tudi izoblikovale in zaradi njih smo takšni, kot smo. Saj veste – če smo se v prejšnjem življenju naučili biti nezaupljivi, saj so se nam pač pripetile neljube reči, zaradi katerih smo izgubili vero v ljudi, potem se bo to odražalo tudi v naši sedanji osebnosti. In prav zaradi tega je nujno, da znamo pokukati tudi v prejšnja življenja in »počistiti« preteklost.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *