Poceni zobozdravnik je lahko že v sosednjem kraju

Dokler z zobmi nimamo težav, se ne zavedamo kako dragoceni so. Zlasti za zobe velja, da je preventiva veliko boljša kot kurativa, saj nam lahko prihrani ogromno bolečine, časa in denarja. In običajno je tako, da ko zob pošteno boli, je prepozno za jamranje, ukrepati moramo takoj. Ker so dentalne storitve drage, je poceni zobozdravnik, ki je hkrati tudi kvaliteten, postala najbolj vroča roba na medicinskem tržišču.

Če iščete ugodne zobozdravstvene storitve imate v resnici samo dve možnosti na voljo: ali se odločite za zdravljenje doma in nemudoma pričnete z lovom za ugodnimi zobozdravniki, saj je čakalna doba lahko tudi dve leti in več ali se odpravite v katero izmed bližnjih držav, med katerimi so najbolj priljubljene Hrvaška, Madžarska, Bosna, Srbija, nedolgo nazaj pa je bila zelo priljubljena tudi Bolgarija. Če se odločite za domačega zobozdravnika morate vedeti, da je poceni zobozdravnik običajno izven urbanih mestnih središč. Storitve v Ljubljani so ene izmed dražjih, zato boste veliko privarčevali že samo s tem, da si boste izbrali stomatologa v katerem izmed manjših krajev po Sloveniji ali v okolici Ljubljane.  V tem primeru računajte na kakšen evro več za gorivo ter da boste s tem porabili več časa, kot če bi se odločili za zdravljenje v kraju, kjer živite, vendar boste s tem privarčevali veliko denarja, sploh pri posegih, ki so dražji in bolj komplicirani.

Če se vaš poceni zobozdravnik nahaja v eni izmed sosednji držav, pa se pred posegom prepričajte tudi o sami ustreznosti materialov, ki bodo uporabljeni. Nekatere cene so nižje tudi zaradi tega, ker so materiali, ki so uporabljeni med samim postopkom, cenejši. Ob tem upoštevajte, da je lahko zaradi tega tudi življenjska doba plombe, zobnega implantata ali drugih vrst umetnih zob, krajša. Preden se odpravite v tujo državo, se informirajte tudi o tem, ali vam del zdravljenja krije tudi slovensko zavarovanje, enako velja za vse posege, ki jih mislite opravljati v Sloveniji. Ob tem je treba pomisliti tudi na garancijo, ki jo ob tem dobite. Garancija vam zagotavlja kakovost in življenjsko dobo umetnih zob, plomb ter drugih storitev in ni enako v vseh državah ali pri vseh zobozdravnikih.

Cene storitev se lahko torej močno razlikujejo med državami pa tudi med posameznimi mesti v isti državi. Preden se dokončno odločite, se pozanimajte na internetu, povprašajte bližnje o njihovi izkušnji ali pa preprosto obiščite nekaj zobozdravnikov. Ker so zobje eni in edini, imate vso pravico biti nekoliko tečni in si na koncu izbrati najboljšo ponudbo, ki bo ustrezala vašim merilom.

 

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *