Ožemalnik citrusov- zakaj ga je koristno imeti?

Ožemalnik citrusov nam lahko pride zelo prav, razno tako kot sokovnik. Največkrat ga uporabljamo za pripravo sokov, ki so zelo zdravi, npr. limonade, velikokrat pa ga uporabljamo tudi, da ožamemo limono za v čaj ali kaj podobnega. Zelo pomembno je vedeti kakšne pozitivne lastnosti imajo citrusi. Njihovi vitamini in hranilna vrednost nas lahko vsakodnevno ohranja na veliki količini energije in odličnega počutja. Zjutraj, ko vstanete si pripravite le kozarec citrusa ali pa soka, ki ga pripravi sokovnik in vaše počutje bo vidno skozi cel dan. Vaše telo bo ohranjalo energijo in zdravje, kot je potrebno. Vsakodnevna rutina nam včasih prikrajša kakšen obrok, ampak nič za to, ker je dovolj če boste spili le kozarec zdravega napitka in vam bo pomagal, da ne zaužijete nezdrave hrane in kalorij. Ožemalnik je zelo priročen, ker zadrži koščice, da ne preidejo v sok, ki ga pijemo, poleg tega pa vas še nasiti. Prikrajša nam tudi čisto kuhinjo in suhe roke, ker nam ni treba stiskati limon, pomaranč,… Vse kar morete storiti je, da citrus prerežete na pol in ga ožamete na ožemalniku in iz njega naredite odličen in zdrav sok.

Sokovnik ali ožemalnik citrusov-kakšna je ralika?

Sokovnik in ožemalnik citrusov (www.sokovnik-kuvings.si/sokovnik) sta oba zelo zdrava in priljubljena. Razlika med njima je kar precejšnja. Sokovnik lahko zmelje vso zelenjavo in sadje, če je dovolj močen in iz njega pripravimo odličen naravni sok. Je večji, dražji in zmogljivejši. Ožemalnik citrusov pa je namenjen le za ožemanje citrudov, kot so pripravljanje limonade, pomarančnega soka, limone za v čaj, itd.. Lahko je električni ali brez, ter je veliko cenejši kot sokovnik. Čeprav se še tako razlikujeta, sta oba zelo zdrava in od njiju je odvisno naše počutje.

Ožemalnik citrusov in sokovnik sta odlična za vsakogar

Kljub velikimi razlikami med sokovnikom in ožemalnikom citrusov, imata eno veliko skupno pozitivno lastnost. Oba sta zelo zdrava in učinkovita, ter zelo priljubljena. V skoraj vsaki hiši je danes eden izmed njiju, ponekod pa tudi kar oba. Kdor se zaveda, kako pomembni so vitamini in zdrava prehrana v našem življenju, ju zagotovo ima. Oba lahko popolnoma razstavite, razen motorja in ju operete v pomivalnem stroju.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *