Nevidni zobni aparat- invisalign

Imate zobni aparat in vas ta ob nasmehu spravlja v zadrego? Nikar, saj imamo za vas rešitev – nevidni zobni aparat Invisalign. Tako ne bo nihče vedel, da sploh nosite aparat. Gre za pravo inovacijo v ortodontiji, ki navdušuje vedno več ljudi. Fiksne zvezdice in loke nadomesti zaporedje prozornih plastičnih opornic, ki so skoraj neopazni. Med jedjo se ti lahko tudi snamejo, kar bistveno olajša samo čiščenje zob.


Kako pa omenjeni zobni aparat sploh deluje? Najprej vam ortodont naredi načrt ortodontskega zdravljenja. Nato sledi odtis zobovja in rentgensko slikanje, na podlagi česar se izdela zaporedje plastičnih opornic. Prva opornica je enaka trenutni postavitvi vaših zob, vsaka naslednja opornica pa je oblikovana tako, da nežno pritiska na zobe in postopoma spreminja njihov položaj. Število opornic je odvisno od zahtevnosti premikov. Terapija Invisalign najbolje deluje pri lažjih in zmernih nepravilnostih zobnega loka. Pri večjih nepravilnostih obstaja možnost, da bi poleg opornic potrebovali še kakšno dodatno terapijo.
Invisalign opornice so veliko bolj udobne kot fiksni aparat in ne puščajo belih lis, ki se pojavijo pri skoraj polovici uporabnikov fiksnih aparatov. Ker so opornice snemljive, lažje skrbimo za ustno higieno in s tem zmanjšujemo nastanek kariesa ali možnost zabarvanja zob. Sila pritiska oporonice na zob je bistveno manjša kot pri drugih aparatih, zato so te vrste opornic še posebej primerne za bolnike, ki imajo bolezni obzobnih tkiv in za vse alergike, saj nealergična plastična masa ne povzroča alergij. Najbolj primerni kandidati so odrasle osebe ter najstniki, starejši od 13 let.. Odsvetuje se pa uporaba kadilcem, saj kajenje obarva opornice in te postanejo vidne. V primeru, da pa jih med kajenjem kar naprej odstranjujete, pa se učinek opornic s tem zmanjša.
Pri Babitu v Ljubljani vam nudijo vse vrste zobnih aparatov, med drugim tudi nevidni zobni aparat Invisalign. Ker ta od ortodonta zahteva minimalno načrtovanje in majhen vložek časa vložek časa, so se odločili, da ponudijo najugodnejšo ceno v Sloveniji. Večji del cene predstavlja strošek laboratorija. Pri Babitu nevidne zobne aparate izdelujejo laboratoriji korporacij izven Slovenije.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *