Koloidno srebro

Ko slišite besedo srebro, verjetno pomislite na kovino. Predstavljam pa si, da le redko kdo pomisli na snov, ki bi mu pomagala do lepše kože ali celo na prehransko dopolnilo, ki bi ga zaužil, a koloidno srebro se zadnje čase prodaja in oglašuje ravno v ta namen. Deluje namreč kot naravni antibiotik, ubija viruse, bakterije in glivice. Ker je sestavljeno iz več kot 1000 nanodelcev, lahko potuje po celotnem človeškem organizmu in deluje tam kjer ga najbolj potrebujete. Deluje pa tako, da patogenim organizmom uniči encim za metabolizem kisika in jih pravzaprav zaduši.

Koloidno srebro je znano že tisočletja, za celjenje ran ga je uporabljal že Hipokrat, kot antibiotik pa so ga uporabljali dokler niso izumili sodobnih antibiotikov. Dandanes se koloidno srebro uporablja za čiščenje aknaste kože kot tonik, saj uniči mikrobe, ki povzročajo akne in mozolje, kožo pa razkuži. Uporablja pa se ga tudi pri raznih glivičnih obolenjih stopal in kože. Lahko ga kapljamo tudi v oči in v nos ob okužbi sinusov. Ljudje, ki imajo vneto grlo ali dlesni lahko žvrkljajo in grgrajo koloidno srebro, pri tem pa brez problema lahko nekaj koloidnega srebra tudi pogoltnejo, jim ne bo škodilo.

Ljudje, ki koloidno srebro uživajo, ga uživajo za namen zatiranja zajedalcev in izboljšanja prebave, saj odlično deluje proti kvasovkam, ki povzročajo kandido. Prav tako se koloidno srebro uživa tudi pri virozah in za izboljšanje imunskega sistema.

Koloidno srebro se ne more pokvariti, zato lahko stekleničko za vsak slučaj hranite dokler želite. Priporočljivo je jemati 2 do 4 žličke koloidnega srebra na dan odvisno od koncentracije proizvajalca, držite se navodil, ki so označene na embalaži. Bodite pozorni, da ne zaužijete prevelikega odmerka, saj lahko pride do tega, da pobije preveč patogenov na enkrat in jih telo ne more izločiti dovolj hitro in učinkovito. Prav tako se lahko zgodi, da vam obarva kožo v barvo srebra.

Vsekakor se pred uporabo posvetujte z zdravnikom.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *