Klasična masaža za vsakogar

Bolečine v ramenskem obroču, hrbtenici, križu in lopaticah so posledica sedenja, slabe drže in stresa. Življenjski slog nas sili k temu, da sedimo v službi, doma in v avtu, za gibanje pa nam zmanjkuje časa, zato je naše telo zakrčeno in nesproščeno. Klasična masaža vam lahko pomaga rešiti te težave in pomaga k temu, da se boste v svojem telesu bolje počutili.

Klasična masaža je primerna tako za tiste ljudi, ki niso posebej dejavni, kot za tiste, ki se veliko ukvarjajo s fizično dejavnostjo, na primer za športnike. Namenjena je sproščanju telesa in mišic, da se človek pa se po njej veliko bolje počuti. S takšno masažo se sprostijo mišice po celem telesu, s poudarkom na hrbtu, kjer je navadno največ napetosti.

Takšna masaža ima veliko pozitivnih učinkov in dobro vpliva ne le na telo, temveč tudi na psihično počutje. Zakrčene mišice namreč povzročajo nelagodje, ki se odraža na splošnem počutju, človek, ki s počuti slabo pa tudi ni tako nasmejan, nima volje do komunikacije z okolico, kaj šele do reševanja problemov. Z masažo tak človek dobi novo energijo, zato je klasična masaža tudi čudovit pripomoček za takrat, ko ljudje nismo najbolj zadovoljni sami s sabo in s svojim življenjem – lahko vam pomaga, da dobite nov zagon!

Kadar se namreč slabo počutimo, je naše telo še bolj napeto in zakrčeno. Na to vpliva tudi stresno življenje, ki je del našega vsakdana. Če pa mišice in celo telo sprostimo, se bomo tudi bolje počutili. Izkušeni maserji vedo, kako lahko z določenimi masažnimi gibi, sprostijo še tako napeto in zakrčeno mišico, zato je kvalitetna masaža eliksir dobrega počutja. Slednje pa gre z roko v roki z dobrim zdravjem, zato bi morala biti masaža telesa vsake toliko časa ena od dejavnosti, na katero ne smemo pozabiti. Če bi se radi bolje počutili, se torej odločite za masažo!

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *