Inhalatorji

Zdravje je najpomembnejše v človekovem življenju. Ko smo bolani, bi namreč pogosto naredili vse, da spet ozdravimo. Pomembno je seveda, da za zdravje skrbimo preventivno, ne le kurativno, ko je bolezen že nastopila. Vendar pa v današnjem času vse preveč hitimo in včasih ne poskrbimo dovolj za lastno dobro počutje. Tako se imunski sistem počasi šibi in končno izbruhne prehlad ali kakšna hujša bolezen. Za veliko najpogostejših obolenj je dobro, da razmislimo o nakupu inhalatorja, ki je primeren za vsako gospodinjstvo.

Prehladna obolenja

Prehladna obolenja so najpogostejša obolenja, ki se pojavljajo prav pri vseh starostnih skupinah. Le ta se ponavadi pojavijo ob vremenskih spremembah in predvsem v obdobju jeseni ter pomladi. Pogosto prav v mrzlih dneh, ko je zrak v stanovanjih tako in tako suh, dihalom primanjkuje zadostne vlažnosti v zraku za normalno delovanje. Tako so le te še bolj kot ponavadi izpostavljena okužbam z raznimi mikrobi. Sluznice so namreč tiste, ki najbolje ščitijo pred okužbo, saj preprečujejo mikroorganizmom, da bi prodrli do spodaj ležečih celic in globje v tkiva. Tako se imunski sistem lahko pripravi na borbo, še preden se mikroorganizem uspe v zadostni meri razmnožiti. Z rednimi inhalacijami lahko dosežete boljšo obrambno sposobnost vaših sluznic.

Kronična obolenja

Inhalatorji so primerni predvsem za uporabo pri kroničnih boleznih dihal. Le te so astma, kronične obstruktivne pljučne bolezni, pogosti ponavljajoči se bronhitisi in druge. Na trgu najdete različno ponudbo inhalatorjev z različnimi načini delovanja. Cene se gibljejo od nekaj deset evrov pa tudi preko sto in več evrov. Od vrste vaše bolezni ter pogostosti uporabe inhalatorja, se lahko najbolje odločite, kateri modela vam najbolj ustreza.

Malčki

Tudi naši otroci pogosto obolevajo na dihalih. Od njih je težko pričakovati, da bodo navdušeni nad inhalacijami, saj jim je terapija tuja in neprijetna. Z masko na obrazu se počutijo ujete in pogosto zaradi tega terapija ne poteka tako, kot bi morala. Ker pa so inhalacije tiste, ki pogosto zelo pomagajo predčasno razrešiti bolezen, so proizvajalci razvili inhalatorje posebnih oblik. Ti so posebej primerni za najmlajše. Z malo kreativnosti lahko terapijo tako spremenimo v pravo zabavno igro.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *