Enostavna analiza vode

V zadnjih letih je v naši ulici kar nekaj ljudi zbolelo za rakom, zato smo v naši družini postali precej bolj pozorni na to, kako živimo, Nekoliko smo spremenili svoj življenjski stil, da si lahko privoščimo več gibanja in sproščanja in pričeli smo se bolj zdravo prehranjevati, ob vikendih pase redno podamo na kakšen izlet v naravo, da se nadihamo svežega zraka. Pred kratkim sva z možem začela razmišljati tudi o tem, kakšna je pri nas pravzaprav kakovost vode, čemur je botroval precej neljub dogodek. Ko smo se vrnili z izleta, si je hči namreč v kozarec natočila vodo in jo popila, saj je bila zelo žejna, šele potem, ko je bil kozarec že skoraj prazen, pa smo ugotovili, da je bila voda umazana. Očitno so tega dne opravljali na vodovodu kakšna dela, za katera nismo vedeli, tako da je bila dobesedno rjava. Na srečo to ni imelo posledic.

Kakšna je naša voda?

Tega dne je bila voda očitno umazana, zato smo jo pustili kar nekaj časa teči, da se je prečistila, a ob tem se seveda vprašaš, kakšna je voda sicer. Je res čista? Morda pa je tudi slaba voda razlog, da ljudje v okolici obolevajo za rakom?
Z možem sva si bila edina, da je potrebna analiza vode (www.filtri-za-vodo.si). Povprašala sva na vodovodnem podjetju, kjer sicer redno opravljajo meritve, a moram priznati, da z njimi nisva bila nič kaj zadovoljna, zato sva se po nekaj brskanja po spletu odločila, da pokličeva podjetje, ki se ukvarja tako z analizami kot prodajo vodnih filtrov. Povedali so nama, da je analiza vode nekaj povsem enostavnega in jo lahko precej hitro opravijo.
Analiza je pokazala, da v naši pitni vodi sicer ni ostankov pesticidov ali drugih snovi, ki bi predstavljale resno tveganje za zdravje, vsaj ne v količinah, ki bi nas morale skrbeti, vendar sva se z možem po posvetu odločila, da kljub vsemu kupiva štiri stopenjski pretočni filter, s katerim bova poskrbela, da se iz vode odstrani čim več snovi, ki v njej nimajo kaj iskati. Ko sedaj, po pol leta uporabe pogledam filtre in vidim, kaj vse se je v njih nabralo, sem prepričana, da je bil nakup odlična naložba za naše zdravje, ki je ne bova nikoli obžalovala. Saj veste: če pravijo, da je voda vir življenja, potem poskrbimo, da bo zares čista. V nasprotnem primeru je namreč lahko tudi vir bolezni.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *