Cena zobnega aparata

Z zobnim aparatom bomo dosegli, da bodo naši zobje ravni in poravnani. Naš nasmeh pa bo zato veliko bolj samozavesten in privlačen. Ko je potrebno storiti nekaj za zdravje, potem niti ne razmišljamo o načinu ali sredstvu. Verjetno je deloma za to zasluženo zdravstveno zavarovanje, ki je v naši državi dokaj urejeno. To je v primerjavi z določenimi državami. A vseeno so določene stvari, določeni posegi in določeni tretmaji, ki jih zdravstvena zavarovalnica ne krije. In nekaj takšnih posegov srečamo na področju dentalne medicine in ortodontije.

Pri samoplačniških zobozdravstvenih in/ali ortodontskih posegih pridemo bistveno hitreje na vrsto, sam poseg pa je velikokrat opravljen bolj kakovostno, kar je povsem logično. Enako je pri namestitvi zobnega aparata. Cena zobnega aparata lahko precej niha, to je odvisno od vrste in seveda potrebe po zobnem aparatu. Pri vrsti imamo v mislih klasični kovinski zobni aparat ali pa nevidni zobni aparat, ki se imenuje invisalign.

Razlika med njima je kar precejšnja, predvsem v uporabnosti in izgledu. Na primer, invisalign omogoča uporabniku lažjo in hitrejšo možnost odstranitev aparata, zaradi česar je umivanje zob zelo poenostavljeno. Pri klasičnem kovinskem pa to žal ni mogoče, oziroma je potreben celoten postopek. In še ključna razlika. Invisalign je, kot že ime pove, neviden oziroma prozoren aparat. Kar pa ima zelo močan učinek na samozavest pacienta, ki tovrstni aparat nosi. In kakšne so cene?

Cena zobnega aparata je težko določljiva. In če bi govorili o natančnih zneskih, bi s tem naredili nepopravljeno škodo. Seveda lahko damo približno oceno in rečemo, da celotni poseg z aparatom stane nekje okrog tisoč evrov. A to je zgolj ocena. Potrebno je upoštevati še nekaj drugih faktorjev, zaradi katerih je cena lahko višja ali nižja. Zato predlagamo, da se odpravite k vašemu ortodontu in se pogovorite o vseh možnostih in alternativah. Vsekakor pa odsvetujemo kakršnokoli varčevalno alternativo. Navsezadnje se gre za nasmeh in zdrave zobe.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *