Bio kozmetika za vse z občutljivo kožo

Narava nam ponuja vse, kar potrebujemo za zdravje in za nego svojega telesa. Se tudi vam zdi, da smo v preteklih desetletjih na to pozabili in naravo zanemarili, prednost pa dali sintetiki in plastiki? Stvarem, ki jih umetno ustvarjamo sami? K sreči postaja vračanje k naravi spet vse bolj modno, pri nekaterih zaradi informiranosti in ozaveščenosti, pri drugih pa žal tudi zaradi zdravstvenih tegob.

Naravne sestavine in bio kozmetika

Kozmetičnih sredstev za lepše telo, za njegovo »poslikavo« in ohranjanje mladosti, si nismo izmislili sodobni ljudje. Dobro vemo, da so svoje telo in videz negovale že stare kulture, in zagotovo so vsem znane zgodbe o tem, kako se je Kleopatra kopala v mleku in medu, kako se je dišavila z naravnimi eteričnimi olji, da je uporabljala srestva za bolj gladko in mehkejšo kožo, prav tako pa tudi ličila. Vseto je bilo popolnoma naravno in tudi učinkovito, zato ni nobenega razloga, da ne bi istih naravnih sestavin uporabljali tudi danes. Bio kozmetika posega prav po teh. Čebelji proizvodi, arganovo olje, olje grozdnih pešk, marelično olje, karitejevo maslo in podobno delujejo na naše telo precej bolje kot kemični kozmetični pripravki. Nenazadnje so čista olja in masla pač čista, v marsikateri kremi pa jih je tako malo, da skoraj nimajo učinka.
Bio kozmetika se sintetiki in kemiji upira. Ponovno nam daje možnost, da uporabljamo naravna sredstva. In glede na to, da danes o njih vemo veliko več kot so vedeli na primer Egipčani, ni nobenega razloga, da jih ne bi, saj je bilo tudi znanstveno že v mnogih raziskavah dokazano, da je takšna nega za nas najboljša.

Občutljiva koža je jasen dokaz!

Če imate kožo, ki mirno prenaša vsak dan nove kemikalije, potem imate srečo. Če je vaša koža bolj občutljiva, pa ste gotovo eni izmed tistih, ki lahko najbolje potrdijo, kako učinkovita je naravna kozmetika. Naravne sestavine iz narave lahko uporabljamo tudi na najbolj zahtevnih tipih kože, ter tako poskrbimo za njeno čiščenje, vlaženje in dovajanje za kožo nujno potrebnih hranil. Tudi v primeru, da niste preobčutljivi na določeno posamezno kozmetično sestavino, boste hitro ugotovili, da vam naravna nega veliko bolj ustreza in se po njej počutite bolje, vaš videz pa se že po nekaj tednih tako izboljša, da kar težko verjamete. Vsa modrost kemije, farmacije in kozmetike skupaj namreč ni tolikšna, da bi se lahko kosala z naravo – zato je odločitev za bio kozmetiko najboljše, kar lahko naredite za svojo kožo, lepoto in mladost.

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *